Hastalıklara karşı daha dirençli olmak hiç şüphesiz genetik ve çevresel faktörlerden geçmekte.
Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, mikroorganizmalara karşı dava savunmalı bir hale dönüşmenin yolunu açarken, Japonya ve İngiltere’de yapılan üniversite araştırmaları, kan gruplarının zeka seviyeleri ve sağlık durumları için belirleyici olduğunu gözler önüne serdi.
Kan gruplarının yaşam süresi üzerindeki etkisi konusunda yapılan araştırmalar, belirli kan gruplarına sahip bireylerin diğerlerine göre daha uzun bir yaşam süresine sahip olabileceğini ortaya koymaktadır.
KALP RAHATSIZLIĞINA YAKALANMA İHTİMALLERİ ÇOK DAHA FAZLA
CVT adı verilen kan grubunu belirleyen genler, beyindeki kan pıhtılaşması riskiyle de alakalı. 882 kişi üzerinde yapılan çalışmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin CVT riski, ortalama 5,6 kat daha fazla. 0 kan grubuna sahip kişilerde ise risk, yarı yarıya azalıyor.
ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin kalp rahatsızlığına yakalanma olasılığı yüzde 23 daha fazla. B kan grubuna sahip kişiler ise 0 grubuna göre yüzde 11 daha fazla.
BU KAN GRUBU HASTALIKLARDAN DAHA UZAK
Araştırma sonuçlarına bakılırsa, 0 kan grubuna sahip kişiler hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dirençli. Ayrıca kalp rahatsızlıklarına yakalanma ve kalp krizi geçirme riskleri de daha düşük.
İngiltere’deki Warwick Üniversitesi’nden virolog ve moleküler onkoloji profesörü Lawrence Young, kan gruplarına ilişkin yapılan bu araştırmadan yola çıkarak, alyuvarlarımızın dışında bulunan ve hangi kan grubu olduğumuzu belirleyen moleküllerin, kandaki pıhtılaşma riskine etki ettiğini açığa çıkarmıştır.